bdf.brcko@gmail.com

“Operacijom ‘Koridor života’ zaokružena teritorija Republike Srpske

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je datum kada je realizovana operacija “Koridor” važan u historiji srpskog naroda i da se svrstava u najvažnije događaje nacionalnog oslobođenja.

“Operacija ‘Koridor života’ bila je velika, uspješna i jedna od najznačajnih akcija Vojske Republike Srpske kojom je zaokružena teritorija Republike Srpske, što joj daje istorijsku dimenziju, jer je objedinjen istočni i zapadni dio Republike Srpske”, kazao je Dodik.

Povodom obilježavanja 29 godina od operacije “Koridor”, Dodik je rekao da je proboj Koridora obezbijedio da Republika Srpska bude jedinstvena teritorija i spojena sa maticom Srbijom.

“Ova operacija je bila iznuđena, a dodatni motiv za njenu realizaciju bila je smrt 12 banjalučkih beba zbog nedostatka kiseonika”, naveo je Dodik.

”Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost, kao i tadašnjem rukovodstvu koje je donijelo ovu hrabru odluku, ali i zavjet da ćemo čuvati Republiku Srpsku, bez koje nema ni našeg opstanka na ovim prostorima”, poručio je Dodik.

U čestitki povodom Vidovdana koju je uputio komandantu Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, Dodik je istakao da je Vidovdan dan kada treba posebno da se prisjete svih pripadnika “junačke Vojske Republike Srpske koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske i sačuvali Republiku”.

Dodik je pripadnicima Trećeg pješadijskog puka poželio da nastave sa ponosom da baštine tradiciju VRS i doprinose očuvanju mira i stabilnosti, saopćeno je iz Kabineta člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

 

Izvor: SB

Izdvojeno