bdf.brcko@gmail.com

TUŽNA VIJEST IZ MELBURNA: PREMINUO BRČAK FERID RIDŽALOVIĆ-FEĐA

ABH Klub Brčko Melburn obavještava sve Brčake širom svijeta da se danas u 6.30am u 80-toj godini života na ahiret preselio Ferid Ridžalović-Feđa.

Rah.Ferid bio je 2000-te godine osnivač i dugogodišnji predsjednik ABH Kluba Brčko Melburn. Inicijator i organizator velikog broja aktivnosti našeg kluba. “Savski cvijet”, “Viva festival”, Dan Republke BiH, Dan žena, promocije knjiga pisaca iz Brčkog, izleti i ekskurzije u Victoriji i Australiji, tribine korisne po članove Kluba itd.itd. samo su neke od aktivnosti našeg Kluba koje je inicirao i organizovao naš rah.Ferid.

Tih, nenametljiv, izuzetno obrazovan, edukativan, kreativan, društven, uvijek spreman na pomoć i saradnju…su samo neke od osobine rah.Ferida.

Divan suprug, odgovoran otac i djed, odan prijatelj i drug. Porodica mu je bila uvijek na prvom mjestu.

Učio i vaspitao veliki broj generacija OŠ” Zaim Mušanović” u Brčkom, a kasnije animator velikog broja kulturnih manifestacija u Brčkom.

Ovim putem želim u ime Odbora i članova Kluba Brčko Melburn da izrazim istinsko suačešće supruzi Buli, kćerki, zetu, unucima, sestri Selmi, bratu Mevludinu-Ćućetu, snahi Ismeti,zetu Sulji, kao i ostaloj mnogobrojnoj familiji.

Neka mu je rahmet duši!

O datumu dženaze rah.Ferida Ridžalovića objaviću putem FB. Dženaza će se obaviti u Melburnu.

za ABH Klub Brčko Melburn

Ramiz Muminović

 

Izdvojeno