bdf.brcko@gmail.com

Natpis na kaseti ROMI označava dokumentaciju za Akcioni plan za rješavanje problema u zdravstvu romske populacije

Nakon što je poslanik u Skupštini Brčko distrikta Mejra Šećić, kandidovana u ime romske naiconalne manjine,za natpis Romi, na kasetama u kojima su zdravstveni kartoni na Odjeljenju pedijatrije u brčanskom Domu zdravlja, istakla da predstavlja diskriminaciju i rasizam prema pripadnicima te nacionalne manjine, iz ove zdravstvene ustanove uslijedi su oštri demanti navoda koje je iznijela Šećićeva.

Doktor Nihad Musić, zaposlen u Pedijatriji, kaže da se ispisanim nazivom označava dokumentacija za Akcioni plan za rješavanje problema u zdravstvu romske populacije, čiji je on koordinator.

U pitanju je projekat koji se realizuju već deset godina, usmjeren na zdravstvenu podršku Romima koji podrazumijeva na stotine preventivnih zdravstvenih pregleda pripadnika ove populacije od najmlađih od najstarijih. Porjekat realizuju zdravstveni radnici JZU, a i sama poslanica Mejra Šećić, istakao je dr Musić, pomaže u tom projektu, pa se i njeno ime nalazi u kasetama u pedijatriji, označenim sa natpisom Romi.

 

 

IZVOR: HIT

Izdvojeno