bdf.brcko@gmail.com

Manipulacija omladinom: SDA i SNSD simuliranim prepucavanjem skreće pažnju sa stvarnih problema u Distriktu

Ovih dana svjedočimo sramotnom prepucavanju mladih na relaciji SDA – SNSD jeftino konstruisanom od strane njihovih starijih mentora. Po sistemu provjerenog recepta „zavadi pa vladaj“ lideri pomenutih stranaka nastavljaju sa izgradnjom tenzija i nacionalne netrpeljivosti, te skretanju pažnje javnosti sa stvarnih problema u Brčkom.

Bez obzira što više od jedene decenije unazad, zajednički učestvuju u vlasti i rade na sistematskom (ne)razvitku Distrikta Brčko to ih ne ometa da se u javnom prostoru i putem medija „prepucavaju“ i na nemilim događajima iz proteklog krvavog građanskog rata prikupljaju poene svojim starijim kolegama.

Zbunjuje činjenica da mladi predstavnici stranaka vladajuće većine zaobilaze pitanja nedostatka sadržaja namijenjenih upravo mladim, kao što su nedostatak bazena, bioskopa, pozorišta i drugih sadržaja, dok se aktivno bave preispitivanjem ratnih zločina.

Očigledno je da su samo instrument u rukama političkih moćnika koji zloupotrebljavaju i budućnost i prošlost kako bi javno mjenje okrenuli u smjeru nacionalne netrpeljivosti dok se pod tepih guraju problemi građana Distrikta koji još uvijek nemaju magnetnu rezonancu, CT-aparat, gradske bazene, bioskop, autobusku stanicu i slično.

I na kraju. Da, mi socijalisti jesmo za jednakost, ravnopravnost, te osudu svih zločina počinjenih na prostoru bivše Jugoslavije i nad našim narodima, ali apelujemo na svijest mladih da ne podliježu i ne nasjedaju na jeftine i do sada bezbroj puta viđene političke scenarije koji nam nisu donijeli ništa dobro.

 

Opštinski odbor Socijalističke partije Brčko

Izdvojeno