bdf.brcko@gmail.com

Luci Brčko vraća se stari izgled: Za šest mjeseci dobija novi plato

Šef odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević protekle sedmice je u prostorijama JP Luka Brčko prisustvovao potpisivanju ugovora o saradnji za izvođenje radova za rekonstrukciju platoa Luka Brčko, koji je potpisan između direktora JP Luka Brčko i predstavnika izvođača radova Prijedorputevi i Bijeljina-put.

Učinkovitiji rad

Kako je istaknuto tokom potpisivanja, rok za završetak radova je šest mjeseci, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi oko 1.770.000 maraka.

JP Luka Brčko uporedo radi na još dva projekta, na rekonstrukciji pruge željezničke stanice te na nabavci krana

Gudeljević je naglasio važnost potpisivanja ovog ugovora, te kako vjeruje da će saradnja između izvođača radova i Luke Brčko biti korektna, kao i da će se poslovi završiti u predviđenom roku.

Direktor JP Luka Brčko Perica Josić nazvao je događaj povijesnim danom za brčansku Luku jer će rekonstrukcijom biti omogućen učinkovitiji rad ovog poduzeća.

– Potpisom ovog ugovora ulazimo u završnu fazu projekta revitalizacije Luke, kazao je Josić.

Dodao je, također, da JP Luka Brčko uporedo radi na još dva projekta, odnosno na rekonstrukciji pruge željezničke stanice te na nabavci krana.

Direktor kompanije Prijedorputevi Radenko Crnogorac kazao je da je ovo jedna vrsta međunarodnog projekta i da se nada da će ga uspješno završiti.

Površina

– Nakon uspješno odrađenog tendera, danas smo došli u situaciju da možemo potpisati ugovor o izvođenju radova. Ukupna površina koja bi trebala da se tretira kroz ovaj ugovor je oko 8.000 četvornih metara. Nadamo se da ćemo uspješno završiti ovaj posao, naveo je Crnogorac.

 

Izvor: oslobošenje.ba

Izdvojeno