bdf.brcko@gmail.com

Mladi socijaldemokrati Brčkog reagovali na pokušaj falsifikovanja istorije

Mladi socijaldemokrati OO Brčko, u najmanju ruku su neprijatno iznenađeni današnjom akcijom i pokušajem falsifikovanja istorije od strane jednog političkog podmlatka na Trgu mladih.

Kvalifikovanje srpskog naroda nacistima i crtanje kukastih krstova, na čelo srpskom narodu je sraman i kukavički čin.

Stavljajući u istu ravan cijeli srpski narod i naciste predvođene Hitlerom, od čijih ruku su poslije Jevreja, upravo najviše stradali Srbi, na šta nas podsjećaju Jasenovac, Prebilovci i mnoga druga stratišta iz II svjetskog rata, je nemilosrdno i bezkarakterno izvrtanje činjenica.

Kako onda da se nazovu događaji, ritualnih odsijecanja glava srpskim zarobljenicima, od strane El Mudžahid odreda, ubistva djece, silovanje žena i mnoga druga zlodjela? Ne, mi im nećemo davati kvalifikaciju, ostavićemo istoriji i zemaljskim sudovima da daju presudu, i borićemo se da se više nikome to ne ponovi.

Ne oduzimajući pravo svima da se sjećaju nevino stradalih pa tako i neljudskih djela u Prijedoru, i drugim mjestima u BiH, pozivamo sve političke podmlatke da se uzdrže od teških i lažnih kvalifikacija koje neće doprinijeti suživotu, pomirenju i napretku našeg grada.

Naprotiv, samo će nas još više udaljiti a mlade željne zajedničkog i normalnog života i grada budućnosti, odvesti daleko van granica ove zemlje.

MSD Brčko

Izvor: nula49

Izdvojeno