bdf.brcko@gmail.com

Izvještaj Policije: Zabilježeno šest krivičnih dijela

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je šest krivičnih djela, od toga pet iz oblasti imovinske prirode.

– Izdvajamo događaj od dana 30.05.2021. godine kada je u 12.26 sati Policiji Brčko distrikta BiH lice rođeno 1998. godine iz Lukavca prijavio suprugu da je skinula pečat na stanu u mjestu Brka, alternativni smještaj i da je provalila u isti. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Povreda službenog pečata ili znaka” iz člana 360. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su zbog počinjenih prekršaja iz članova 4., 8. i 23. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH protiv dva lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH sačinjeni su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, a od kojih je jedno lice bilo lišeno slobode.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda evidentirane su dvije saobraćajne nezgode.

– Izdvajamo saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 30.05.2021. godine oko 11.00 sati na tzv“Malezijskom putu“ prilikom čega su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH izlaskom na lice mjesta utvrdili da su u navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač motornog vozila marke „Mercedes“, vozač motornog vozila marke „Ford“, koji su zadobili lakše tjelesne povrede, dok se NN vozač motornog vozila marke „VW Tuareg“ udaljio sa lica mjesta bez zaustavljanja. Na navedenoj dionici puta saobraćaj je u potpunosti bio zaustavljen u vremenu od 11.00 do 16.00 sati o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a Policija Brčko distrikta BiH preduzima mjere i radnje na pronalasku NN vozača motornog vozila „VW Tuareg“.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 17. Od toga osam lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola, dva lica koja su upravljala vozilima prije sticanja prava na upravljanje, tri lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedno lice koje je vozilom upravljalo nakon isteka potvrde o registraciji i tri lica koja su vozilima upravljala bez potvrde o poznavanju propisa.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno