bdf.brcko@gmail.com

Predstavljanja knjiga dr. Enesa Kujundžića „Biblioteka na početku trećeg milenija“

U subotu, 29. maja u 19 sati u Domu Islahijeta u Brčkom bit će organizirano predstavljanje knjige dr. Enesa Kujundžića „Biblioteka na početku trećeg milenija“. Organizator događaja je BZK „Preporod“ Brčko, a o nacionalnoj biblioteci Bosne i Hercegovine, njenom historijatu, kulturi knjige i knjizi kao formi čuvanja memorije sa dr. Kujundžićem će razgovarati Dženana Muratović, prof. bosanskoga jezika i književnosti.

Iz „Preporoda“ pozivaju sve zainteresirane da u 17 sati istoga dana prisustvuju i druženju sa dr. Kujundžićem u okviru kojega će se razgovarati na temu „Nematerijalna baština Bosne i Hercegovine sa akcentom na tradicijsku kulturu brčanskog kraja“.

Enes Kujundžić je rođen 1946. godine u Gornjem Rahiću. Godine 1970. diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao 1972. na Čikaškom univerzitetu. Doktorat bibliotečkih nauka stekao je 1989. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

U periodu od 1993. do 2005. godine obavljao je dužnost direktora Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH. Od 2007. godine predaje na Pedagoškom/Filozofskom fakultetu u Zenici. Naučno istraživački interes Enesa Kujundžića obuhvata teme iz oblasti bibliotekarstva, a posebno bibliografiju Bosne i Hercegovine i nematerijalne kulturne baštine Bošnjaka.

Izvor: Otisak.ba

Izdvojeno