bdf.brcko@gmail.com

Izvještaj brčanske Policije: Zabilježeno krivično djelo “Teška tjelesna povreda”

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je pet krivičnih djela od toga četiri iz oblasti imovinske prirode i jedno krivično djelo “Teška tjelesna povreda”.

– Izdvajamo događaj od dana 23. 05. 2021. godine kada je Policijа Brčko distrikta tokom dana došla do saznanja da je na jednom brčanskom portalu dana 22.05.2021. godine uoči početka emisije uživo, jedno lice na portalu kroz komentare uputilo prijetnju portalu. Odmah nakon saznanja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih činjenica u vezi navedenog događaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su zbog počinjenih prekršaja iz članova 4., 8. i 6. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH dva lica lišena slobode, a protiv njih su Osnovnom sudu predati zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda evidentirane su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 26. Od toga 11 lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola, sedam lica koja su upravljala vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane, jedno lice koje je upravljalo vozilom bez posjedovanja naznačene odgovarajuće kategorije, pet lica koja su upravljala vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jedno lice koje je vozilom upravljalo zbog neproprisno obilježenog tereta.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno