bdf.brcko@gmail.com

Javno izvinjenje poslanika NiO Abdulaha Iljazovića

Obraćanje poslanika Iljazovića prenosimo u cjelosti:

 

Poštovani,

Ovim putem upućujem javno izvinjenje svim građanima Brčko distrikta BiH, zvaničnicima i predstavnicima svih nivoa vlasti u Brčko distriktu BiH, kao i Supervizoru za Brčko distrikt BiH, gospodinu Majklu Skenlanu, koji su se osjetili ugroženim povodom moje nespretne izjave date u emisiji “Razgovor s povodom” od 15. aprila 2021.godine koja se emituje na RTV HIT.

Naime, kako bih “dočarao” nepravdu koja se dešava u Brčko distriktu prouzrokovanu lošom vlasti dugi niz godina, izjavio sam nešto što je izazvalo mnogobrojne negativne reakcije, a da pritom nisam mislio na taj način kako to ovih dana interpretiraju vladajuće strukture.

Moja misao je išla u tom pravcu da bi bilo dobro da se promijene ljudi koji se desetak godina unazad samo rotiraju i da su ti isti glavni krivci za ovako loše stanje u svim segmentima društva u Brčko distriktu BiH.

Iskreno mi je žao što se moja izjava krivo protumačila i izazvala bojazan među građanima Brčko distrikta BiH, jer sam prilikom prvog medijskog nastupa uživo izjavio nešto što uopšte nisam mislio doslovno tako, nego sam iskoristio taj izraz kako bih opisao haotično stanje prouzrokovano lošim vođenjem Brčko distrikta BiH.

S poštovanjem,

Abdulah Iljazović

 

Izvor: nula49

Izdvojeno