bdf.brcko@gmail.com

Pregled značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 03. 04. do 06. 04. 2021.

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su četiri krivična djela i to jedno krivično djelo nasilje u porodici, dvije teške krađe i jedna krađa.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira dana 03. 04. 2021. godine, a protiv lica A.A. rođenog 1988. godine i D.D. rođenog 1980. godine oba iz Brčkog, zbog počinjenog prekršaja “Drsko ponašanje” iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih 20. Od toga 11 lica kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, četiri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom sa neregistrovanom lakom prikolicom, jedno lice jer je upravljalo neregistrovanim vozilom, te tri lica koja su vozilima upravljala nakon isteka potvrde o registraciji.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno