bdf.brcko@gmail.com

Obavještenje licima koja su se prijavila na Javni poziv po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi

Obavještavamo Vas da se obuka iz oblasti preduzetništva za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2020. godinu na području Brčko distrikta završava 1. 4. 2021. godine, te da su aplikanti dužni u roku od 15 (petnaest) dana dostaviti poslovni plan, s pripadajućom dokumentacijom Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH.
Rok za predaju poslovnih planova s pripadajućom dokumentacijom je do 16. 4. 2021. godine (petak) do 15.00 sati.

Aplikanti su obavezni uz poslovni plan dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

• da je lice upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu (za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata u Distriktu, Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu izdaje potvrdu)

• da lice ima dokaz o pravu vlasništva ili pravo korištenja poljoprivrednim zemljištem isključivo na teritoriji Distrikta (kao dokaz o pravu vlasništva ili pravu korištenja poljoprivrednog zemljišta ili objekta za uzgoj životinja, isključivo na teritoriji Distrikta može se priložiti: zemljišnoknjižni izvadak ili prepis posjedovnog lista ili rješenje Vijeća za izlaganje s popisnim listom (ne starije od 12 mjeseci), ugovor o zakupu, darovni ugovor, kupoprodajni ugovor, rješenje o nasljeđivanju, uvjerenje o pokrenutoj ostavinskoj raspravi i izjava o saglasnosti potencijalnih nasljednika o korištenju poljoprivrednog zemljišta u korist korisnika, ukoliko korisnik nije upisan u zemljišnu knjigu, a u toku je ostavinska rasprava).

Poslovni planovi, s pripadajućom dokumentacijom, po ovom javnom pozivu dostavljaju se Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, putem protokola Vlade Brčko distrikta BiH.

Dodjela certifikata za polaznike edukacije je 1. 4. 2021. godine (četvrtak) u 18.00 sati, u prostorijama Omladinskog centra Brčko.

Izdvojeno