bdf.brcko@gmail.com

O obrazovanju ministra Obrazovanja u Brčko Distriktu BiH

Ko je Zoran Bulatović trenutni ministar obrazovanja u Brčkom? Šta ga je kvalifikovalo za ministra Obrazovanja? Ako malo pretražite internet videćete da trenutni ministar u svojoj mladosti nije voleo da se školuje. Zbog toga je odlučio da se školuje u poodmakloj dobi.
Bulatović na stranicama Vlade Brčko distrikta navodi da je po struci diplomirani ekonomista.

U Registru imenovanih lica Vlade Brčko distrikta navedeno je da je diplomu pribavio kada je napunio 41 godinu i to na Fakultetu za uslužni biznis Sremska Kamenica. U istom Registru kažu da ministar zadnjih godina ima platu, ni manje ni više nego, 3.365,92 KM na ruke. Ovo je bez dnevnica, reprezentacije i putnih troškova. Sada će neki da kažu da i treba da ima toliku platu jer se školovao za to. Evo i kako se školovao!

Ako na internetu upišete ime fakulteta na kome se ministar školovao prvo će da vam bude ponuđen naslov „NESAM ŠKOLOVALA: Fakultet na kome funkcioneri najbrže stiču diplome”. Sledeći je naslov “Brze diplome Srbije: Kako fakultet završavaju političari i direktori”. Onda sledi naslov “Štancovanje diploma”. Tu se govori da vas na ovom fakultetu “čeka par ispita, provjera znanja je puka formalnost a diploma se dobija u ekspresnom roku“. Ovo je i jedini fakultet u svijetu gdje možete da upišete fakultet bez četvrtog stepena srednje škole tj. sa zanatom.

Ako se malo više potrudite na internetu možete da saznate da fakultet našega ministra obrazovanja ima puno ime Fakultet za uslužni biznis Fabus u sklopu Univerziteta Educons. Na internetu ćete da saznate i da je cijena ovog fakulteta od „1.390,00 evra u dinarskoj protivvrednosti“. Na internetu ćete da saznate i da su ispostave ovog fakulteta bile registrovane i u BiH u svadbenom salonu u Grudama. Lako stečene diplome, direktorske fotelje i lagodan život spominje se u svim naslovima  vezanim za ovaj fakultet.

Možda je ovo razlog zašto se ministar u prošlom mandatu trudio da bude neprimijećen? Bulatović inače dolazi iz mjesta Špionice u opštini Srebrenik. Na funkciju ministra formalno je kandidovan od brčanskog PDP-a. Zet je poznate Slobodanke Čurčić, neformalne šefice SNSD-a u Brčkom i vlasnice hotela Jelena. Upravo u tom hotelu Bulatović je prije mandata ministra bio šef sale.

Šta je Bulatovića kvalifikovalo za ministra obrazovanja građani će da procijene. Šta je razlog raspadanja sistema obrazovanja u Brčkom građani će da procijene.

 

S.O.

Izdvojeno