bdf.brcko@gmail.com

Zoran Bulatović ponovo zaprijetio prosvetnim radnicima, „Radićete kako kažem ili ćemo vam vratiti radne knjižice“…

Zaposleni u obrazovanju neće trpiti takva ponižavanja i prijetnje. Mi radimo časno svoj posao, dežuramo i na ulazima škola, mjerimo temperaturu, dezinfikujemo učenike koji ulaze i pridržavamo se svih propisanih mjera i odluka, koliko god neke od njih bile nelogične. Nismo mi prekinuli nastavu, nastavnici su za vrijeme prekida nastave imali dežurstva po epidemiološkim preporukama, a direktori, pomoćnici direktora, sekretari, referenti, pedagozi, kućni majstori su radili bez prekida. Mi smo davali prijedloge da se nastava realizuje po drugim modelima.

Zašto časovi nisu skraćeni, zašto nije organizovana online ili kombinovana nastava u Brčkom, kao u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, to treba da odgovori neko. Zašto je izgovor protiv online nastave navodni zakon o online nastavi, zašto su nastavnici imali obuku iz programa koji je preko noći „zaboravljen“ i više se ne spominje…??

Poštovani šefe,

Oduvijek su nastavnici nadoknađivali izgubljene časove, bilo da su poplave, bolesti, nedostatak ogrjeva u školama, bolovanja (iako su im dani bolovanja odbijani od plate, a poslije su nadoknađivani), pa će nadoknaditi i sada. Zato nema potrebe za ponižavajućim članom 2. vaše Odluke. Vi ste šef, i vaše je pravo i obaveza da donosite odluke vezane za obrazovanje.

Međutim, postavlja se pitanje epidemioloških i pedagoških efekata šestodnevnog rada u sedmici. Koliko učenici mogu izdržati takav tempo? Kako će se takav rad odraziti na širenje zaraze po školama?

Pa da vidimo mi ko je to nama novi šef Odjeljenja za obrazovanje.

Zoran Bulatović, rodjen je u Špionici i tamo je završio i Osnovnu školu te Gimnaziju Brčko.U biografiji piše da je Diplomirani ekonomista ali nije uvedeno ni na kom Fkultetu niti Univezitetu. Njegovi dobri poznavaoci kažu da je isti fakultet završio na jednom privatnom fakultetu koji odjeljenje ima u Sremskim Karlovcima i to u pedesetim godinama života. Koliko je nama poznato,dotični je u politiku ušao iz ugostiteljstva a jedini dodir sa školstvom i obrazobvanjem je imao ili dok je prolazio pored brčanskih škola ili dok je posmatrao IV Osnovnu školu sa prozora direktorske kancelarije hotela ,,Jelena“.

Ono što nama nije jasno je to,da pored toliko kvalifikovanih i vrsnih pedagoga i prosvjetara iz Brčkog i rodjenih Brčaka, neko ko nema nikakve veze sa strukom dobije ovakvu poziciju. Nepotizam u Brčkom još jednom na djelu ali se nadamo konačnim promjenama sa novoizglasanim zakonom O SUKOBU INTERESA.

Umjesto da skrati nastavu sa redovnih 45.minuta časa na 30.minuta, on se odlučuje da uvede još jedan radni dan u sedmici. Subotu. Pri tome su uslovi u vrijeme pandemije u školama katastrofalni. Nastavnici i učenici su primorani svo vrijeme imati maske na licu. Ne dozvoljava im se napuštanje prostorija u toku radnog vremena.

Umjesto regularnih dezinfekcijskih sredstava, u školama se za ruke koristi hlor razmućen sa vodom. Istim tim sredstvom se brišu i školske prostorije što kod onih koji borave u takvim prostorima izaziva učestale mučnine i glavobolje.

 

Izvor: gradbrcko.info

 

Izdvojeno