bdf.brcko@gmail.com

Potpisan Sporazum o saradnji između Odjeljenja za zdravstvo i sedam strukovnih udruženja

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je u prostorijama Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH potpisao Sporazum o saradnji između Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge i sedam strukovnih udruženja koja djeluju na području Distrikta.

Šadić je istakao da će potpisivanje zasigurno pomoći u realizaciji zajedničkih aktivnosti i prevenciji određenih bolesti.

„Na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti šef Odjeljenja je donio odluku i pozvao određeni broj strukovnih udruženja kako bismo potpisali Sporazum koji nam u narednom periodu može pripomoći da zajedno realizujemo aktivnosti na prevenciji određenih bolesti na području Distrikta”, kazao je Šadić.

Prim. dr. Maksida Jašarević, specijalista Porodične/obiteljske medicine Brčko distrikta BiH, kazala je da potpisivanjem Sporazuma Udruženje doktora porodične/obiteljske medicine – podružnica Brčko dobija jedan novi partnerski odnos s Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge.

„To je za nas korak naprijed u provođenju naših aktivnosti. Mi smo do sada preduzimali različite aktivnosti, prvenstveno na promociji prevencije zdravlja, a od sada s time nastavljamo i uz podršku Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge što će nam dosta značiti”, kazala je Jašarević.

Sekretar Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović naglasio je da Crveni krst/križ iza sebe ima potpisanih nekoliko sporazuma s više odjeljenja u Vladi Brčko distrikta BiH te će, kako je kazao, današnji Sporazum ojačati dodatno saradnju.

„Inače, mi provodimo i druge programe vezano za zdravstvo kako bismo dali svoj doprinos”, kazao je Šehanović.

Sporazum o saradnji danas su potpisali Crveni krst/križ Brčko distrikt BiH, Udruženje doktora porodične/obiteljske medicine – podružnica Brčko, Društvo psihologa Brčko distrikta BiH, Udruženje zdravstvenih tehničara „Medicinar“, Udruženje stručnih radnika socijalne djelatnosti, „Udruženje privatnih doktora medicine i stomatologije” i Udruženje privatnih apoteka Brčko distrikta BiH „Apotekar”.

Izvor: VBDBiH

Izdvojeno