bdf.brcko@gmail.com

Građani Brčkog se zahvaljuju Vlasti što im „daruju“ uređenje Zanatskog centra

Nakon što je Zanatski centar Brčkog, smješten u samom centru grada, godinama bio ruglo grada, ovih dana, tik pred proslavu godišnjicu osnivanja Distrikta, slavi se početak radova na uređenju ovoga znamenitog mjesta.

Ovaj početak radova obilježava se kao Veliki dan, mada se iza tog Velikog dan krije javašluk i nebriga Vlasti u Distriktu koja godinama nije bila u stanju da, sa budžetom u prosjeku od 250 miliona KM, uredi ovo kultno mjesto Brčkog.

Brčaci sve to brzo zaboravljaju i dodvorički se klanjaju aktualnoj vlast kao da joj ona poklanja novac za uređenje ovoga poznatog mjesta okupljanja Brčaka.

Radovi obuhvataju skidanje dotrajalih betonskih ploča u zamjenu za prirodni granit. Prethodno će se betonirati, odnosno raditi betonska ploča, a zatim će se izvršiti zamjena svih dotrajalih podloga. Vrijednost ugovorenih radova je oko 260.000 maraka.

Jedna od vlasnica frizerskog salona u Zanatskom centru kaže da će svim vlasnicima lokala ovo uređenje značiti puno.

“Zahvaljujemo se kompletnoj Vladi jer puno će nam značiti uređenje ovog dijela grada koji bi trebao konačno da oživi. Od nas zanatlija mnoge porodice žive tako da se nadamo da će se i stanje poboljšati nakon uređenja infrastrukture, stubišta, pločnika, rasvjete i slično”, kazala je ona.

 

 

O.P.L.

Izdvojeno