bdf.brcko@gmail.com

Otvorena nova sala za osnovce u Rašljanima

U okviru obilježavanja 21.godišnjice Brčko distrikta-BiH, danas je u Rašljanima zvanično puštena u funkciu novosagrađena fiskulturna dvorana namjenjena za odvijanje nastave 120 učenika tamošnje osnovne škole. „ Dvorana je bila nasušna potreba učenika ove područne škole i više je nego sigurno da uloženih 520.000 za izgradnju i 40.000 maraka, za sportsku opremu, je na pravi način uložen budžetski novac“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade Zoran Bulatović.

Učenici ni prilikom današnjeg svečanog otvaranja, nisu krili zadovoljstvo što mogu osjetiti čari dvoranskog prostora i unutar njega bavljenja sportom, dok je direktor škole Mirza Šibonjić istakao da je na ovaj način omogućeno i učenicima iz Rašljana, ne samo u skladu sa nastavnim programom, kvalitetno izvođenje nastave, već da i kada odu u srednje škole, imaju osjećaj korištenja dvorane. „Ovu fiskulturnu salu ne koriste samo učenici nego i mještani Rašljana, za rekreaciju, pa je u punom smislu riječi, potpuno u funkci“, rekao je Šibonjić.

Gradnja dvorane započela je 2017.godine, te je za manje od tri godine završena, na veliku radost svih mještana. „Izgradnja dvorane potvrđuje opredjeljenost brčanske Vlade za ravnomjernim ulaganjem u sva područja u Distriktu. Na ovaj način za svih 124 učenika škole, stvoreni su jednaki uslovi za kvalitetno odvijanje nastave, čime su izjednačeni sa učenicima škola u gradu. Na ovaj način, potvrđujemo i našu opredjeljenost da pomognemo sve sredine u Distriktu, kako bi kroz ulaganje budžetskog novca, svi uživali u jednakim mogućnostima i pravima“, rekao je gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno