bdf.brcko@gmail.com

NiP: Želimo da znamo zašto se operišu samo hitni slučajevi, dok svi ostali prijemi bivaju vraćeni?

U večerašnjem saopštenju javnosti, Narod i pravda Brčko uputila je pitanje direktoru Bolnice u Brčko distriktu i v.d. Šefa odjeljenja za hirurgiju: „Zašto je nakon 120 godina kontinuiranog rada obustavljen prijem operacija na hirurgiji u brčanskoj bolnici uprkos tome što je na ovom odjeljenju zaposleno pet ljekara?“

Naime, iz ove stranke tvrde da su dobili više žalbi građana koji su trebali biti operisani na ovom odjeljenju, ali su vraćeni te im nisu pružene zdravstvene usluge ovog odjeljenja.

“Na osnovu žalbi naših sugrađana došli smo do saznanja da se operišu samo hitni slučajevi, dok svi ostali pacijenti bivaju vraćeni kućama”, kažu iz NiP-a.

“Želimo da znamo šta je razlog za ovakav režim rada odjeljenja hirurgije, te zašto pacijenti bivaju vraćeni kućama, i koji su to po njima hitni slučajevi kako bi naši sugrađani bili upućeni u ostvarenje svojih prava na ovom odjeljenju. Da li su razlozi za ovakav režim rada ovog odjeljenja bolnice nova kadroviranja, namještanja konkursa, sumnjive izmjene sistematizacije, izbor novog šefa odjeljenja hirurgije, nova stranačka uhljebljavanja podobnih a ne sposobnih a sve to preko leđa naših sugrađana, odnosno korisnika zdravstvenih usluga?”, dodaje se u saopštenju.

Iz Naroda i pravde poručuju da je ovo još jedan od dokaza nefunkcionisanja zdravstvenog sistema u Brčko distriktu i još jedan u nizu problema.

“Kada ćete napokon početi rješavati probleme u zdravstvu?”, pita se u saopštenju.
“Da li će to biti onda kada se uspješno uhljebe oni podobni a ne sposobni ili ćete hitno poduzeti mjere kako bi se ovaj problem riješio i otklonio te ovo odjeljenje počelo funkcionisati normalno i kako bi se vratilo u službu građana Brčko distrikta BiH?”, kažu iz NiP-a.

Iz brčanske opozicione partije na kraju dodaju kako će pratiti i dalje rad ovog odjeljenja kao i sve korake koji se budu poduzimali u otklanjanju ovog problema, ali i da će u dogledno vrijeme objaviti listu imena kandidata koji „moraju“ biti „uhljebljeni“ na ovom odjeljenju, “a sve u svrhu informisanja građana u kako okrutnom društvu živimo gdje se ljudski životi podređuju minornim i nebitnim stvarima kao što je uhljebljavanje nekoliko podobnih kadrova.”

Izvor: nula49

Izdvojeno