bdf.brcko@gmail.com

Traži se što hitnije usvajanje zakona o igrama na sreću u Brčko Distriktu BiH

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić zatražio je na posljednjoj sjednici Skupštine što hitnije usvajanje zakona o igrama na sreću u distriktu kako bi se ova djelatnost konačno stavila pod kontrolu.

“Nezamislivo je da su na primjer priređivači igara na sreću klađenjem u Posavskom kantonu registrovali promet od 22 miliona maraka u 2020. godini, dok je u distriktu taj promet iznosio svega 630.000 maraka, a svjedoci smo svakodnevnog otvaranja novih kladionica”, rekao je Milić Srni.

On je upitao gdje je završila milionska razlika između stvarnih i naplaćenih prihoda po osnovu priređivanja igara na sreću.

“To je zadatak kojim treba što hitnije da se pozabave nadležni organi a naročito zbog informacija o postojanju ilegalnih kladionica koje nemaju ama baš nikakve dozvole za rad ili imaju jednu fiskalnu kasu na dva ili više objekata”, istakao je Milić.

On se založio za formiranje posebne Uprave za igre na sreću zbog važnosti ove djelatnosti i velikih prihoda koji se ostvaruju po tom osnovu.

“Takođe, nezamislivo je da takvi objekti postoje u blizini škola i vjerskih objekata i to se mora riješiti kroz novi zakon”, rekao je Milić.

 

/SRNA/

 

Izdvojeno