bdf.brcko@gmail.com

Elena Babić brčanska ljepotoca iznad mreže

Brčanke nas uspješno predstavljaju na evropskoj i regionalnoj sceni, a dres kluba iz Brčkog nosi i 22-godišnja Elena Babić.

Riječ je o djevojci koja igra na poziciji korektora. Karijeru je počela u Jedinstvu, nakon toga je igrala za Osijek, imala je epizodu i u Rumuniji, a zatim se vratila u svoje Jedinstvo, gdje igra sa dosta uspjeha. Velika je budućnost bh. odbojke, ali reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pored aktivnog bavljenja odbojkom, uspješna je studenitca na Fakultetu za sport.

Iskoristili smo priliku da porazgovaramo s Elenom, koja je u razgovoru za SportSport.ba dala nekoliko zanimljivih odgovora na naša pitanja. Približila nam je svoju karijeru, ali i prokomentarisala trenutno stanje u bh. ženskoj odbojci.

Za početak da Vas malo približimo našim čitaocima. Ko je Elena Babić? Kako je počela ljubav prema odbojci?

– Svoje prve odbojkaške korake sam napravila u klubu u kojem i sad igram, a to je ekipa Bimal Jedinstva iz Brčkog. Ljubav prema ovom sportu je potekla od mojih roditelja koji su godinama predstavljali i danas predatavljaju JZU Brčko. Prošlo je već 10 godina kako teren nazivam svojim drugi domom.

Nastupate za jedan od najtrofjenijih sportskih kolektiva u BiH, ŽOK Bimal jedinstvo. Gdje se krije tajna uspješnih rezultata?

– Svakodnevna prilika da se poboljšam i naporno radim predstavlja izazov kojem ne mogu da odolim. Samo na taj način ekipa može da postigne željene rezultate. Predanost, odgovornost i dosta odricanja su ključevi uspjeha.

Kako komentarišete trenutnu situaciju u bh. odbojci?

– Nažalost, smatram da je bh. odbojka iz godine u godinu u osjetnom padu kvaliteta. Razumljiva je ovakva situacija, jer mnogi klubovi imaju finansijskih poteškoća, a mladi igrači odlaze u druge zemlje u potrazi za nešto boljim uslovima.

Može li ženska reprezentacija napraviti iskorak i plasirat se na veliko takmičenje?
– Što se reprezentacije tiče, smatram da bi uz bolju organizaciju postigli bolje rezultate. Mada ono što je sigurno jeste da nam neće manjkati talentovanih igrača u budućnosti.

Izvor: sportsport.ba

 

Izdvojeno