bdf.brcko@gmail.com

Problemi potresaju Jedinstvo iz Brčkog: Upitan nastavak sezone

Jedinstvo iz Brčkog suočava se sa ogromnim problemima za nastavak sezone i njihov nastup u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske je upitan.

Kako je rečeno za naš portal od izvora bliskih klubu, Jedinstvo je napušteno od Grada i nisu uplaćena sredstva za 2020. godinu. Polusezona je “izgurana” na osnovu sredstava koja su dobijana na razne načine i na zajam, međutim toga više nema, te je klub prepušten na milost i nemilost.

Trener Brčaka, Zoran Brković, trebao je jučer izvršiti prozivku svojih fudbalera, ali sa time će se kasniti. Igračima se duguje novac iz prošle sezone, a dodatni problem predstavlja pravilnik Brčko distrikta koji zahtjeva pravdanje dobijenih sredstava.

Trenutna uprava nije u mogućnosti da iznese drugi dio sezone bez gradskih sredstava i upitno je da li će u ovakvoj situaciji Jedinstvo moći krenuti u sezonu. Pogotovo, jer postoje i omladinske kategorije koje se moraju finansirati.

Postoje dva izlaza iz ove situacije. Prvi je da se pronađe način da grad Brčko uplati sredstva, a drugi je da se sazove nova Skupština kluba na kojoj će biti izabrani ljudi koji mogu pronaći finansijska sredstva za igranje.

 

Izvor: sportdc.net

Izdvojeno