bdf.brcko@gmail.com

Podignuta optužnica protiv “SLAVIŠE ĆORTUMA” budućeg šefa odjeljenja za POLJOPRIVREDU Brčko distirkta BiH!

Nakon prihvaćenog prijedloga nove vladajuće većine Brčko distrikta BiH kada je raspodjela resora u pitanju. Novoizabrani gradonačelnik ESED KADRIĆ danas se suočio sa velikim problemima već u startu.

Nova Vlada još uvijek nije ni počela sa radom niti je imenovana u punom sazivu a već je već podignuta optužnica protiv SLAVIŠE ĆOTURA inače kadra SNSD-a koji bi trebao biti imenovan za novog ŠEF ODJELJENJA ZA POLJOPRIVREDU U BRČKO DISTRITKU BIH.

Da li je ovo još jedan predznak da je ovo prva VLADA BRČKO DISTIRKTA BiH sa najslabijim “INTELEKTUALCIMA” kada su stručnost i iskustvo u pitanju?

Prema našim saznanjima večina predloženih šefova odjeljenja distirkta ima diplome privatnih univerziteta koje su stekli u kasnim godinama. Profesije budućih šefova takođe nisu povezane sa stručnim zvanjem koje će isti obnašati kao šefovi raznih strucnih odjeljenja. O iskustvu ne treba ni govoriti jer većina predloženih šefova nema iskustva ni u strukama koje će obnašati.

Protiv jednog od tih šefova danas je podignuta i optužnica. Postavlja se pitanje oće li nova VLADA ESEDA KADRIĆA odnosno nova VLADA BRČKO DISTIRKTA BIH biti zapamćena kao najnestručnija i najneiskusnija vlada koja je sklona raznim aferama i skandalima saznat cemo u bliskoj budućnosti.

 

Izvor: times.ba

Izdvojeno