bdf.brcko@gmail.com

Pokušaj prisluškivanja razgovora političkih funkcionera u prostorijama hotela “Jelena”?

Kako nezvanično saznaje nula49.com, postoji osnovana sumnja da je jedno lice ili više njih pokušalo snimati razgovore u jednom od najelitnijih brčanskih ugostiteljskih objekata.

Naime, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, u sali za sastanke ovog brčanskog hotela juče je uočeno lice od ranije poznato Policiji, u nesvakidašnjem “obilasku stolova”.

Potvrdu ove informacije pokušali smo dobiti i od Policije Brčko distrikta, ali je odgovor na upit nula49.com, s obzirom da je istraga i dalje u toku, bio prilično štur.

“Policija Brčko distrikta BiH je dana 21. 12. 2020 u 14:25 časova zaprimila prijavu putem telefona od radnice jednog hotela u Brčkom da je pregledom video nadzora u dijelu koji je rezervisan za VIP osobe uočila sumnjivu osobu koja se čudno ponaša”, rekla nam je Dževida Hukičević, portparol Policije.

Hukičevićeva je dodala i da su odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta radi preduzimanja radnji na utvrđivanju okolnosti pod kojima se prijavljeni događaj desio.

Iako iz Policije nisu bili raspoloženi da saopšte detalje jučerašnjeg incidenta, nezvanično saznajemo da se sumnja da je lice od ranije poznato organima reda pokušalo u jednu od prostorija hotela “Jelena”, a u kojoj se često održavaju razgovori političkih funkcionera, postaviti uređaj za prisluškivanje.

Navedeno lice je uz brojne uvrede na račun policijskih službenika, te uz prijetnju fizičkim nasiljem, pokušalo da izbjegne privođenje, tvrdi naš izvor.

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog ovog incidenta – šta će pokazati istraga, te da li će odgovorno lice ili više njih biti kažnjeni. Možda i podjednako važno je i da javnost sazna sve detalje ovog slučaja, uzevši u obzir da se, sve su prilike, radi o zakulisnim političkim igrama koje utiču na sve nas.

 

Izvor: nula49

Izdvojeno