bdf.brcko@gmail.com

MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ ipak osvojio mandat u Skupštini Brčko Distrikta BiH!

Dana 15.12.2020 godine. CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA-CIK nakon žalbenog roka unijela je podatke ponovo prebrojanih glasova čime se promjenilo dosadašnje stanje kada su u pitanju mandati za Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Naš portal “TIMES.BA” prvi je nedavno pisao da se desila sumnjiva neregularnost kada je u pitanju unos broja dobijenih glasova STRANKE ZA BIH (SBIH) odnosno glasova Mehmedalije Karamujića od strane IZBORNE KOMISIJE u Brčkom. Gdje je Karamujić bio oštećen za 30 glasova na jednom od biračkih mjesta u Maoči tačnije biračko mjesto 200C067B MAOČA DOM , gdje mu je umjesto 31 glas bio upisan samo 1 glas.

Nakon uviđene neregularnosti Karamujić je uputio žalbu CENTRALNOJ IZBORNOJ KOMISIJI u Sarajevu.

Nakon razmatranja žalbe CIK ju je i uvažio te izdao pismenu naredbu za ponovno prebrojavanje glasova na pomenutom biračkom mjestu 200C067B MAOČA DOM.
Nakon prebrojavanja CIK je utvrdio da je Karamujić osvojio 31 glas na pomenutom biračkom mjestu. Što bi značilo da je zaista bila u pitanju sumnijva neregularnost unosa glasova u sistem od strane IZBORNE KOMISIJE u Brčko distriktu BiH.

Nakon utvrđivanja i korekcije neregularnosti Mehmedaliji Karamujiću borba za pravdu se isplatila.

Na zvaničnoj web stranici CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE –

CIK odnosno www.izbori.ba MEHMEDALIJA KARAMUJIĆ osvojio je drugi mandat ispred STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU (SBIH).

 

Izvor: Times.ba

Izdvojeno