bdf.brcko@gmail.com

Košarkaši Brčko Distrikta pokleknuli na domaćem parketu

Sastav Azura Hadžovića na domaćem parketu ugostio veoma dobri tim Igman Burcha, koji je na krilima Elmina Džafića i njegovih 30 poena, slavio u dvorani Tehničke škole u Brčkom, ukupnim rezultatom 78:92.

Gosti od samog starta u blagoj prednosti. Fer i korektna borba pod oba obruča, gostima je omogućila vođstvo, doduše minimalno, nakon prve četvrtine. Imao je sastav sa Ilidže +2, 19:21. U nastavku, znatno bolje izdanje Igmana i blagi pad u igri Distrikta. Gosti na poluvrijeme odlaze sa + 10, bilo je 31:41.

Pokušao je trio Andelija, Cvjetković i Avdić razbuditi domaći sastav i kreirati eventualni preokret u korist Distrikta, međutim gosti sa Ilidže su potvrdili status kvalitetnog protivnika te domaćima nisu dozvoljavali značajniji priključak, odnosno pvoratak u susret.

Sa + 10, gosti su ušli i u poslednju četvrtinu, tokom koje su uspijeli dodatno povisiti prednost i meč okončati sa 14 poena više u odnosu na domaćeg rivala, koji je zabilježio treći poraz u ovosezonskom izdanju košarkaške A1 lige, grupa Sjever.

Pomenuti Dzafić, najbolji u redovima gostiju sa 30 poena. U rosteru Brčko Distrikta, Tomić je ubacio 20. Danas nije pomoglo ni 14 poena Avdića i Andelije. Milan Cvjetković, takođe se zaustavio na 14 poena.

 

 

Izvor: sportal.ba

Izdvojeno