bdf.brcko@gmail.com

Ko koga ovdje obmanjuje: Kažu “Nove mjere Kriznog štaba daju dobre rezultate”

U Brčko distriktu i dalje vlada ozbiljno stanje kada su u pitanju suspektni i koronavirusom zaraženi pacijenti. Na COVID odjelima brčanske bolnice jutros je bilo 85 pacijenata pozitivnih ili suspektnih na koronavirus, što prema riječima specijalista za plućne bolesti i koordinatora za COVID Bolnicu u Brčkom, dr. Slađana Miranovića, predstavlja smanjenje u odnosu na protekli tjedan. Prema njegovom mišljenju, to se može smatrati rezultatom najnovijih mjera Kriznog stožera na suzbijanju pandemije COVIDa-19.

„Prošlog tjedna smo imali preko 100 takvih pacijanata, tako da ja mislim da uvedene mjere postupno daju rezultate. Jer, kako imam informaciju, i broj prvih pregleda u ambulanti je nešto niži“, kazao je Miranović.

Kada su u pitanju smještajni kapaciteti na COVID odjelima, ističe Miranović, oni bi se još mogli popunjavati, a glavni problem predstavlja nedostatak stručnog medicinskog kadra.

„Dosta naših liječnika i sestara je isto bolesno, tako da nam je to ogroman problem da zadovoljimo proces rada. Međutim, uz napor i uz prijem novih tehničara po ugovoru o djelu, za sada to funkcionira i uspijevamo da zbrinemo toliki broj pacijenata“, ističe Miranović.

Miranović je istaknuo kako je u sadašnji sustav rada uključeno svo medicinsko osoblje: od specijalista, doktora medicine, medicinskih tehničara, higijeničara i vozača te kako sustav bez bilo koga od njih ne bi mogao funkcionirati.

Naglasio je kako je unatoč blagom poboljšanju situacije i dalje važno dosljedno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, kako bi se stabiliziralo stanje i zaustavilo širenje virusa COVID-19.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno