bdf.brcko@gmail.com

Zbog tehničke nepreciznosti i glasovi iz inostranstvo krajnje rezultate izbora treba očekivati krajem mjeseca

Brčanska Izborna komisija u potpunosti je prebrojala glasačke listiće koji su u njenoj nadležnosti, što uključuje i ponovo brojanje glasove sa 27 biračkih mjesta u Distriktu. „Kompletan osjetljivi izborni materijal u subotu je iz Brčkog proslijeđen u Sarajevo.

“Sukcesivno smo unosili sve rezultate ponovnog prebrojavanja, kako su timovi za prebrojavanje završavali svoj posao. Izborna komisija Brčko je 19 ovog mjeseca završila kompletan unos izbornih rezultata, sa glasačkih mjesta Distrikta, koja su nam dostavili birački odbori. Do ovog momenta jedinstvena elektonska, JIS aplikacija, je prihvatila, odnosno verifikovala, 33.117 glasova.

Istovremeno sa 12 birališta glasovi, još uvjek, zbog nekih tehničkih nepreciznosti, koje su načinili birački odbori, nisu prihvaćeni kroz pomenutu aplikaciju, odnosno nisu valorizovani relultati“, rekla je predsjednica Izborne komisje Brčko Andrea Mrkonjić.

Inače, da bi ukupni izborni rezultati u Distriktu bili sumirani treba pričekati da u Centru za brojanje-Sarajevo bude utvrđen broj glasova sa nepotvrđenih glasačkih listićima kao i broj glasova iz inostranstva. Konačan zbir bi se mogao očekivati, najkasnije do kraja tekućeg mjeseca..

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno