bdf.brcko@gmail.com

Više od 250 građana u Brčkom se okupilo ispred zgrade Vlade Distrikta kako bi iskazalo nezadovoljstvo zbog novih mjera

Više od 250 građana u Brčkom se okupilo ispred zgrade Vlade distrikta kako bi iskazalo nezadovoljstvo zbog novih mjera koje su donesene u cilju sprečavanja širenja COVID -19. Građani traže da im se omogući rad, naglašavajući da konobari ne prenose zarazu. Sinoć od 22:00 sata na području Brčko distrikta na snagu su stupile nove naredbe, koje između ostalog predviđaju policijski sat, zabranu rada ugostiteljskih objekata, škola, fitness centara, teretana i javnog prijevoza.

Izrevoltirani zbog restriktivnog poteza nadležnih, više od 250 građana Brčkog okupilo se jutros ispred zgrade Vlade distrikta. Među njima su i zaposleni u spomenutim djelatnostima. Žele da im se obrati neko od nadležnih.

PLANIRANE NOVE MJERE OD NEDJELJE 20.11.2020. GODINE. U Brčkom se zatvaraju ugostiteljski objekti i uvodi policijski sat.

Učesnici protesta navode da prijenosnici zaraze koronavirusom nisu konobari, kako ističu, pridržavaju se svih higijensko-epidemioloških mjera.

Brčko svaki dan bilježi sve veći broj zaraženih, a iz Kriznog štaba su prošle sedmice upozorili da je tamošnji zdravstveni sistem pred slomom.

Svi bolnički kapaciteti su popunjeni, a nove mjere, prema riječima nadležnih, su neophodne zbog neodgovornog ponašanja ljudi.

 

Izvor: B1tv

Izdvojeno