bdf.brcko@gmail.com

SRAM DA VAS BUDE, VAS KOJI NAS PREDSTAVLJATE, A KOJI STE SPREMNI NA SVE VRSTE JAVNOG PONIŽENJA SAMO DA VAMA UDOBNO BUDE

U našu redakciju došlo je reagiranje naše čitateljke zbog proglašenja Dana žalosti u Brčko Distriktu BiH u povodu smrti patrijarha Irineja koje, uz neznatne izmjene, prenosimo u cijelosti:

SRAMOTA ZA BRČANSKE PISANE I ELEKTONSKE MEDIJE, KAO I ZA STRANKE SA HRVATSKIM I BOSNJAČKIM PREDZNAKOM

Nitko od gore navedenih subjekata nije uputio protestnu notu gradonačelniku Brčko Distrikta BiH Siniši Milica, zbog sramne i skandalozne odluke da proglasi Dan žalost u čitavom Brčko Distriktu Bih zbog smrti srpskog patrijarha Irineja koji je:

1. Negirao zločine i genocid u Srebrenici
2 .Koji je blagoslivljao ratne zločince
3. Koji je vrijeđao bošnjački narod nazivajući ih pogrdnim nazivom Poturice…
4. I mnogo toga drugog uvredljivo za Bošnjake

Naravno, to ne znači da mi ne treba da osjećamo sućut pred smrću svakog čovjeka, pa i patrijarha Irineja. Isto tako treba respektirti osjećanja drugih. Ali, u ime institucija Brčko Distrikta BiH proglašavati Dan žalosti zbog smrti patrijarha Irineja, dakle u ime javnih institucija Distrikta gdje živi više od polovine stanovnika koji, ne samo da ne odobravaju njegov javni angažman u vezi BiH, nego ga smatra krajnje uvredljivim, je sasvim druga stvar.

A što se tiče stranaka sa bosanskim predznakom koje su ovih dana isključivo angažovane lobiranjem ko će i kako ući u vlast i koje su spremni na sve vrste poniženja samo da budu dio te vlasti, SRAM DA VAS BUDE. To samo govori da ništa bolji nije i najveći dio stanovništva koji je glasao za ovakve stranke i njihove predstavnike.

A vi koji se slažete sa ovim što govorim skupite malo snage i dignite svoj glas jer ćete se udaviti u sopstvenom strahu i smradu.

JOŠ JEDNO, SRAM DA VAS BUDE, VAS KOJI NAS PREDSTAVLJATE A KOJI STE SPREMNI NA SVE VRSTE PONIŽENJA SAMO DA VAMA UDOBNO BUDE.

A. K.

 

Izdvojeno