bdf.brcko@gmail.com

IZBORNE PREVARE: Policija Brčko distrikta BiH slobode lišila dva lica u akciji kodnog naziva “GLASAČ”

Policija Brčko distrikta BiH i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavljaju intenzivne aktivnosti na istraživanju i dokumentovanju krivičnih djela u vezi sa izbornim prevarama.

Policija Brčko distrikta BiH je dana 13.11. 2020. godine nakon sprovođenja niza složenih istražnih aktivnosti u vezi sa izvršenjem krivičnog djela “Udruživanje radi počinjenja krivičnog djela” iz člana 334. Stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH u vezi sa izvršenjem krivičnog djela “Povreda slobode odlučivanja birača” iz člana 192. stav(1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, realizovala operativnu akciju kodnog naziva “GLASAČ”.

Tom prilikom su na osnovu Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršeni pretresi na dvije lokacije na području Brčkog, kojom prilikom su pronađeni materijalni dokazi važni za ovaj krivični postupak. Zbog osnova sumnje da su počinili gore navedena krivična djela, slobode su lišena dva lica E.S. i S.P. oba iz Brčkog, koji će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

 

ŠEF
POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH
mr. Goran Pisić

Izdvojeno