bdf.brcko@gmail.com

BH BLOK: Podrška građana koju imamo je garancija da smo na pravom putu

BH blok koji u Brčko distriktu BiH predstavlja koalicija Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke BiH održao je završni predizborni skup na igralištu gradskog izletišta Ficibajer na kojem su predstavljeni programski ciljevi i planovi za poboljšanje stanja u Distriktu. Skup je održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a prisustvovalo je više desetina građana Brčkog.

Prisutnim građanima su se obratili kandidati sa izborne liste BH bloka:

Azra Mujkić –bachelor psihologije i pedagogije, Ermin Džindić – mag. građevinarstva, Jasmir Slomić – dipl. oec, Emina Terzić – dipl.oec, Egrin Huseinović – dipl. oec i Esad Atić – dipl.ing. preh. tehnologije.

„Slobodno možemo reći da smo ostvarili pobjedničku atmosferu i da je podrška građana koju imamo garancija da smo na pravom putu i da ćemo napraviti promjene. Nudimo djela a ne riječi“- istakao je Egrin Huseinović-

„ Mladi ljudi koji su govorili prije mene su jasno definisali šta je nužno, a to su promjene, jer je stanje postalo neizdrživo. Ne odlaze mladi sa ovih prostora jer žele posao u inostranstvu, oni odlaze jer neće da trpe nepravdu, neće da trpe teror onih koji im uskraćuju osnovna prava samo zato što nemaju odgovarajuću partijsku knjžicu. Znamo i možemo to promijeniti“– kazao je Esad Atić, predsjednik SDP Brčko distrikta BiH i nosilac liste BH bloka.

Dosadašnje predizborne aktivnosti Koalicije BH Blok su pokazale da ovaj politički subjekt nosi jednu novu energiju, uživa značajnu podršku i predstavlja možda i jedinu ozbiljnu i istinsku alternativu postojećoj političkoj oligarhiji.

 

 

Fa.S.

 

Izdvojeno