bdf.brcko@gmail.com

Uz 100 KM pomoći nezaposlenima u Distriktu idu i promotivni materijali jedne političke stranke

Prije dva dana je započela isplata jednokratnih novčanih naknada u iznosu od 100 KM za sve nezaposlene osobe koje su se 01.09.2020. godine nalazile na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Shodno tome, pojavila se informacija kako se uz jednokratnu novčanu naknadu od strane jednog poštanskog operatera istovremeno dijeli i promotivni materijali jedne političke stranke. Na spomenutu situaciju osvrnula se vršiteljica dužnosti direktora Tamara Duvnjak-Mitrović.

„Zavod je upoznat od strane nezaposlenih osoba da se uz jednokratnu naknadu od strane jednog poštanskog operatera istovremeno dijeli i promotivni materijal jedne političke stranke.

Podsjećam da je naknada u iznosu od 100 KM isključivo rezultat zajedničke aktivnosti Skupštine, Vlade Brčko distrikta i Zavoda za zapošljavanje, te da su to sredstva građana Distrikta.

Nezaposlene osobe, koje će dobiti ova sredstva, podržana su bez bilo kakvog političkog i nacionalnog predznaka. Stoga se Zavod za zapošljavanje ograđuje od ovakvih postupaka aktera događanja“, izjavila je v.d. direktora Duvnjak-Mitrović.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno