bdf.brcko@gmail.com

Nakon izbora, 17. novembra nastavak nastave u školama, ministar Osmanović, za primjer, provest će 7 dana u učionici sa učenicima???

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade osiguralo je potrebne količine zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, kako bi iduće sedmice, odnosno u utorak 17. novembra, nastavni proces u učinicama svih osnovnih i srednjih škola Distrikta, poslje petnaest dana obustave, ponovo bio pokrenut.

Vjerujem da će nastava početi jer za to ima potrebe. Trenutno je, od sedam do osam nastavnika, u izolaciji zbog pandemije i vjerujem da prosvjetni radnici mogu, uz pridržavanje svih mjera, kvalitetno odrađivati svoj posao“, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade, Senad Osmanović.

Osmanović nije za uvođenje onlajn nastave jer, kao prvo, ni nastavnici ni učenici nisu opremljeni dovoljno kvalitetnim računarima, a osim toga ni efekat same nastave nije na očekivanom odnosno potrebnom nivou.

„Onlajn nastava je nužno zlo, a da bi njen kvalitet bio podignut na viši nivo, odjeljenje je načinilo plan koji uključuje nabavku oko 1.000 kvalitetnih računara za nastavno osoblje, te bar tablete za socijalno najugroženije osnovce. Prema predviđanjima, rečeno bi zahtijevalo, izdvajanje iz budžeta oko dva miliona maraka“, rekao je Osmanović.

Imajući sve navedeno u vidu, u resornom odjeljenju brčanske Vlade, samo u „krajnjoj nuždi“ će odobritii onlajn nastavu, jer naglašavaju da njeno izvođenje predstavlja i veliko opterećenje za roditelje, posebno učenika osnovnih škola.

 

Izvor. Infobrcko

Izdvojeno