bdf.brcko@gmail.com

Građani su shvatili da dosadašnje politike nisu bile dobre i da povjerenje treba dati kandidatima Stranke za BiH Brčko.

Izborni štab Stranke za BiH: Nakon predizbornh skupova na Ivicima i u Šatorovićima, skupovi se odgađaju do daljnjeg

U petak svoj prvi predizborni skup Stranka za Bosnu i Hercegovinu Vijeće Brčko DBiH je održala na Ivicima i tom prilikom su kandidati Stranke za BiH prisutnima predstavili programske ciljeve i zadatke koje namjeravaju realizovati nakon ukazanog povjerenja.

Mještani Ivika su shvatili da dosadašnje politike kojima su davali podršku nisu opravdale povjerenje i sada su odlučni svoj EMANET povjeriti kandidatima Stranke za BiH Brčko.

Tom prilikom predsjednik SBiH u Brčkom prim. dr.Zijad Nišić je nedvosmisleno rekao da ukazano povjerenje Stranci za BiH mora biti opravdano jer imamo ljude od znanja, odgovornosti i povjerenja.

Sa uspješnim skupom kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu su nastavili i u subotu u Šatorovićima gdje je urađena svojevrsna rekapitulacija dosadašnje saradnje i trenutnog stanja u Brčkom. Stranka za Bosnu i Hercegovinu s pravom očekuje snažnu podršku birača Šatorovića jer je do sada svojim zalaganjem u toj mjesnoj zajednici riješeno mnogo infrastrukturnih projekata velike finansijske vrijednosti.

Kandidati Stranke za BiH su prisutne upoznali sa programskim ciljevima stranke za naredni period i zatražili podršku birača iz Šatorovića.

Predsjednik SBiH prim.dr. Zijad Nišić je apostrofirao potrebu masovnog izlaska građana na birališta kako bi procenat bošnjačkih zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH bio u skladu sa popisom stanovništva iz 2013. godine. To je ono što predstavlja realnost a u suprotnom je izraz neodgovornosti našeg naroda kao birača.

Nakon skupa u Šatorovićima je na sastanku Izbornog štaba Stranke za Bosnu i Hercegovinu je, zbog pogoršanja epidemiološke situacija na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, donijeta odluka o obustavljanju predizborne kampanje u zatvorenom prostoru.

Stalno pogoršavanje epidemiološke situacije u Brčkom je opredjelilo Izborni štaba na ovakvu odluku jer su prostori u kojima su planirani preizborni skupovi neadekvatni za pridržavanje odredbi Kriznog štaba u vezi javnih okupljanja. Do daljnjeg ćemo za potrebe predizborne kampanje koristiti otvoreni prostor i druge oblike kampanje kojim se ne ugrožava zadravlje naših građana. Odluka Izbornog štaba je na snazi od danas pa do daljnjeg!

 

Brčko, 25.10.2020.g.

Press služba Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu
Brčko distrikt Bosne i Hercegovine

Izdvojeno