bdf.brcko@gmail.com

Odgovor OHR-a iz ureda Visokog predstavnika BiH na javne istupe OSMANOVIĆ/KADRIĆ

Nakon javnog televizijskog istupa MINISTRA za obrazovanje SENADA OSMANOVIĆA kadra SDA te povezivanjem IZJAVE sa istupom PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE ESEDA KADRIĆA (takođe kadrom STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA), na jednoj od sjednica SKUPŠTINE BRČKO DISTIRKTA BIH (Verbalna diskusija MARKOVIĆ/KADRIĆ) gdje se može zaključiti da postoji uticaj političkih pojedinaca u ovom slučaju kadrova SDA i ostlaih na namještanje konkursa pri zapošljavanju koji aludira na ZLOUPOTREBU POLOŽAJA.

Readkcija portala TIMES.BA odlučila je da kontaktira OHR, Ured visokog predstavnika Supervizora za Brčko distirkt BiH.

Pitanje redakcije TMES.BA i odgovor OHR-a pročitajte u nastavku teksta:

Poštovani,
Nakon telefonskog razgovora sa vašim PRESS odjelom i konsultacije javljamo vam se ispred redakcije političko nezavisnog web portala TIMES.BA

S obzirom da smo mislili da OHR pomno prati u dešavanja u BRČKO DISTRIKTU očekivali smo odgovor OHR-a  i Supervizora za Brčko distrikt BiH na skandalozne,sramne izjave MINISTRA ODJELJENJA ZA OBRAZOVANJE BRČKO DISTRIKT BIH SENADA OSMANOVIĆA.
Naš portal je istražio slučaj i podvukao paralelu drugim člankom koji smo vam priložili (Članak br. 2) gdje se ova javna izjava OSMANOVIĆA podudara sa ranijom izjavom PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE ESEDA KADRIĆA inače takođe PREDSJEDNIKA STRANKE DEMOKRATSKE AKCIJE SDA gdje je na javnoj SKUPŠTINSKOJ  raspravi u verbalnom duelu sa zastupnikom MARKOVIĆEM takođe priznao da SDA posjedje moć manipulacije namjestanja konkursa. U prilogu vam dostavljamo objavljene članke sa video zapisima.
Prema ovom zakljucku i viđenom iz priloženog portal TIMES.BA želio bi da čuje reakciju i stav OHR-a i SUPERVIZORA za Brčko distrikt BiH. Da li je ovo primjer jednog MINISTRA za OBRAZOVANJE i da li je dozvoljeno ovakvo ponašanje etiketiranjem svih maldih političkom opcijom mimo njihove volje i javnim priznavanjem pomoći pri zaposljavanju samo jedne stranke u ovom slučaju SDA.

Ipak gospodin OSMANOVIĆ je ministar OBRAZOVANJA u kom pored prosvjetnih randika snosi odgovornost prema svoj našoj djeci u Brčko distriktu BiH.

Nadamo se da će te nam odgovoriti i poslati/prenjeti izjavu i stav OHR-a i Supervizora po ovom pitanju.

S poštovanjem redakcija portala TIMES.BA

Nakon dva dana usljedio je i odgovor iz OHR-a koji prenosimo u cijelosti:

Odgovor iz Ureda visokog predstavnika OHR-a

Poštovani, zahvaljujemo Vam na pitanjima koja ste nam poslali.
Stav Ureda visokog predstavnika je da sve eventualne nepravilnosti u postupanju dužnosnika treba da istraže odgovorne institucije te su oni prava adresa i u ovom slučaju.

Srdačan pozdrav,

OHR, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Izvor: https://www.times.ba/?p=4343&fbclid=IwAR0nOmZS57L0fQiU8J_OaEs-cpBxNMG0RNZGnTrGoFhll0p91XeCajDGn-g

 

Izdvojeno