bdf.brcko@gmail.com

HODAJMO ČARŠIJOM UZDIGNUTE GLAVE: BH BLOK (SDP I NAŠA STRANKA) U BREZOVOM POLJU NAJAVIO POBJEDU NA IZBORIMA

BH blok koji u Brčko distriktu BiH predstavlja koalicija Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke BiH održao je predizborni skup u Brezovom Polju na kojem su predstavljeni programski ciljevi i planovi za poboljšanje stanja u samom Brezovom Polju, kao i Distriktu u cjelini.

Skupu su se najprije obratili mještani Brezovog Polja Saša Ubiparipović i Faruk Sejdulahović , kandidati sa liste BH bloka, podsjećajući na brojne probleme koje ovo naselje ima zbog nemara aktuelne vlasti, od zapuštene infrasrukture do nezaposlenosti i odliva stanovništva.

Nakon njih govorili su predstavnici BH bloka Nizama Denić, Samira Čorbadžić, Adin Fazlić i Mirza Karahmetović, kandidati sa liste BH bloka.

„Uvijek sam ovom čaršijom hodao uzdignute glave i tako će biti i nakon Izbora“ – poručio je Nusret Kusturica, spec. maksiofacijalne hirurgije, podsjećajući u vrlo emotivnom govoru na tradicionalne vrijednosti ovog naselja – turističke potencijale, gostoprimstvo i duh bosanske čaršije koje su znatno urušene i potrebno ih je obnoviti.

„Koalicija BH blok – SDP BiH i Naša stranka BiH je sačinila program promjena nazvan „Politike za Brčko“ kojima želimo poboljšati život građana a posebnu pažnju smo posvetili sljedećim oblastima :

-ekonomija i razvoj privrede
-poljoprivreda
-zdravstvo i socijalna skrb
-razvoj infrastrukture i građevinarstva
-obrazovanje
-sport i kultura
-reforma administracije i e-uprava.

Ne želim govoriti loše o političkim konkurentima, ali pozivam vas, mještane Brezovog Polja da pitate predstavnike aktuelne vlasti šta su za vas uradili tokom proteklih 8 godina. Pozivam vas i da podržite listu BH bloka koja će biti pobjednička na izborima, jer mi ZNAMO I MOŽEMO učiniti ovu sredinu ugodnim mjestom za život, a posebnu pažnju ćemo posvetiti povratničkim naseljima “ – kazao je Esad Atić, predsjednik OO SDP Brčko distrikta BiH i nosilac liste BH bloka.

 

S.S.

Izdvojeno