bdf.brcko@gmail.com

Građani Kolobare najavili proteste ukoliko se ne povuče regulacioni plan za Kolobaru

Na današnjoj javnoj raspravi u povodu prezentacije nacrta regulacionog plana za naselje Kolobara, uz stroge mjere zaštite učesnika od covida 19, od strane Odjela za urbanizam i sarajevske IPSE.

Prezentovani plan nije zadovoljio prisutne građane. Jednoglasno je zatraženo provlačenje regulacionog plana za Kolobaru, uz obavezno prihvatanje sugestija i žalbi građana kojih je bilo u iznenađujuće velikom broju.

Brojni diskutanti su iznijeli niz primjedbi na predloženi plan od rušenja stambenih objekata, gradnje na malim i tijesnim parcelama, pa do stava jednog od diskutanata da se ruše tradicionalna bošnjačka naselja zaradi gradnje zgrada tajkuna.

Na momente rasprava je poprimila žustar i žestok ton uz opravdane primjedbe građana da je ovo regulacioni plan za građevinske tajkune, a ne za stanovnike Kolobare.

Ostaje da se vidi da li će Vlada da prihvati zahtjeve građana i povuče ovakav nacrt regulacionog plana uz obavezno uvažavanje primjedbi građana prilikom izrade novog. U suprotnom građani MZ Kolobara ne isključuju ni proteste.

 

I.D.

 

Izdvojeno