bdf.brcko@gmail.com

Skandalozna poruka Senada Osmanovića traži hitnu reakciju domaćih i međunarodnih institucija

Saopštenje za javnost

Skandalozna izjava koju je dao u televizijskoj emisiji na RTV HIT Brčko, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH g-din Senad Osmanović izazvala je brojne reakcije i komentare.

Rekavši da je “cijela” – sva omladina u Brčko distriktu SDA- ova i da su svi zaposleni ustvari zaposlenici SDA, je u najmanju ruku tendenciozna, primitivna, te prožeta mnogobrojnim društveno – političkim devijacijama, izjava koja izaziva brojne negativne reakcije i nezadovoljstva raznih i mnogobrojnih organizacija u Brčko distriktu BiH.

Naime, ista diskriminira i krši apsolutno sva načela i principe savremenog društva, grubo omalovažava ljudsku vrstu, osnovna ljudska prava; političko, vjersko i sva druga moguća opredjeljenja kada nam je poznato da Brčko distriktu žive tri naroda, ostali, manjine mnogobrojne – raznolike političke i druge organizacije.

Šalje jednu skandaloznu poruku koja već zadire u sferu incidenta, kojom jasno i nedvosmisleno poručuje da se izvan SDA niko živ ne nada da je upšte moguće pronaći egzistenciju i pravo na rad i život. Jedna ovakva neodmjerena i nesuvisla izjava treba biti odmah prijavljena svim relevantnim institucijama, kako domaćim isto tako i međunarodnim, te ako se iza ove izjave utvrdi i dokaže da postoje djela odmah pod hitno ovakve i slične persone treba udaljiti iz javnog života i zabraniti svako daljnje javno djelovanje.

Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH

Veza:

KOGA GOD PRIMAMO OD MLADIH BOŠNJAKA (ALUDIRAJUĆI NA KONKURS) ON JE ČLAN SDA!!!

 

Izdvojeno