bdf.brcko@gmail.com

На састанку у Хрватској договорено да приоритет између двије државе буде мост који спаја Брчко и Гуњу

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара БиХ Војин Митровић рекао је данас у Брчком да је на састанку у Хрватској договорено да приоритет у реконстуркцији мостова између двије државе буде мост који спаја Брчко и Гуњу, као и онај који спаја Нови град и Двор.

Митровић, који се данас састао са брчанским градоначелником Синишом Милићем и његовим сарадницима је истакао да постоји интерес међународне зајдница да мост профунксионише за промет робног саобраћаја.

„ Тема разговора са брчанским градоначелеником била и ревитализација Луке, те да ће министарство у наредном периоду радити деминирање обале како би се могло приступити и пројекту уређења корита ријеке Саве и обезбијеђење пловности“, додао је Митровић.

Митровић је навео да ће се у наредних десетак дана састати са делегацијом Републике Хрватске и Владе дистрикта како би се нашло најбоље рјешење за реконструкцију моста, те да ће се урадити оно што је у интересу Брчко дистрикта, БиХ, али уз сагласност Хрватске.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да ће се након тог састанка знати више детаља и о почетку радова на реконструкцији моста, као и о цијени коштања.
„Оно што је нама интерес је да што прије дођемо до рјешења који ће омогућити одвијање теретног саобраћаја, што је свакако од интереса и за Луку Брчко и за цјелокупну привреду дистрикта која је преполовљена због тренутних околности. Охрабрени смо овквим приступом министра будући да су ставили на располагање и своје ресурсе и захваљући, између осталог и контактима који су вођени са Републиком Хрватском приликом посјете члана предсједништва господина Додика и активностима самог министартва овај мост и његова реконструкција је ушла и међу приоритете за споразум о реконструкцији граничних прелаза“, рекао је Милић.

Митровић и Милић су, након састанка у Градској вијећници, са сарадницима обишли гранични мост, а потом и брчанску Луку гдје су разговарали са директором тог јавног предузећа Маринком Виљушићем.

 

Извор: БДБИХ

Izdvojeno