bdf.brcko@gmail.com

Osnovna poruka sa predizbornog skupa SDA: Za gradonačelnika iz SDA, za Eseda Kadrića

U Domu kulture u Brčkom održan je skup predstavljanja liste kandidata Organizacije SDA Brčko distrikta BiH za Lokalne izbore 2020. godine. Na skupu, na kojem je najavljen ubjedljiv rezultat i sigurna pobjeda, predstavljeni su kandidati SDA Brčko. „Garant uspješnosti gore pomenutih projekata jesu upravo naši kandidati, koji se ističu svojom ozbiljnošću i odnosu prema zajednici uopće. U jednoj rečenici to su iskusni i odgovorni kadrovi, ojačani mladom, energičnom i samosvjesnom generacijom. Oni su preslik naroda na ovim prostorima, oni njeguju naše vrijednosti, tradiciju i pružaju perspektivu našoj opstojnosti u Brčko distriktu BiH.“ predstavio ih ukratko predsjednik Organizacije SDA Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić.

Skupom je dominirala pobjednička atmosfera. Kadrića, nosioca liste inače svi već projiciraju kao zasigurnog gradonačelnika a ostvarenje tog plana doživljavaju pitanjem vremena. „Kao kohezini faktor vladajuće strukture u proteklom mandatu, koji je često predvodio i usmjerava reformske procese, nerijetko u ulozi medijatora među koalicionim partnerima, SDA je prepoznata kao politički lider.

SDA svojim iskustvom a u skladu sa zacrtanim stranačkim ciljevima ostvarivanja uslova za napredak cjelokupnog društva, često je ulagala energiju da smiruje tenzije, ističe značaj dijaloga izbjegavajući pokušaje da joj se nametne uloga arbitra ali prihvatajući ulogu medijatora u unaprijeđenja koalicionih odnosa. Sve to sa ciljem donošenja što kvalitetnijih odluka i sa općim interesom da imamo jasne projekte koji ne isključuju nikoga ali koji obezbjeđuju neometan razvoj Distrikta.“ jedna je od poruka Kadrića, nakon što je okupljenima podnio izvještaj o ostvarenim rezultatima ali i onim zacrtanim za idući period koji pored konkretnih projekata, sadržavaju i prioritetne sektorske oblasti uz adekvatne mjere za njihovu neometanu implementaciju.

U svom obraćanju, Kadrić je iznio ..“da najveći broj Bošnjaka ali i ostalih polažu nadu u SDA da će preuzeti kormilo vođenja Distrikta u smjeru sigurne perspektive i boljeg života. U tom smislu planiramo osigurati da inicirani i započeti projekti budu uspješno okončani te pokrenuti nove projekte..“ te je potom pomenuo niz aktivnosti koje planira preduzeti na čelu najjače stranke u Brčko distriktu BiH a iz kojih proizilazi da su zacrtani ciljevi, kao što je i najavio usmjereni ka općem napretku u društvu na dobrobit svih stanovnika Distrikta, čime dokazuje potrebnu političku zrelost i opravdava kandidaturu za prvog čovjeka izrvšne vlasti Distrikta.

Osnovne poruke sa ovoga skupa su:
Odgovornost prema građanima
Generacija samosvjesnih, mladih kadrova SDA odlučno korača uz iskusne i dokazane lidere
Emancipovana Bošnjakinja – stub porodice, porodica stub zajednice
Klub SDA primjer jedinstva i snage
Za gradonačelnika iz SDA

Predizborni skup organizovan je u skladu s naredbama Štaba za zaštitu i spašavnje Brčko distrikta BiH.

Izvor: InfoBrcko

Izdvojeno