bdf.brcko@gmail.com

NAŠA POSLA! NITI JEDNA STRANKA NIJE DALA NITI JEDNU KM NAJBOLJEM I NAJTROFEJNIJEM SPORTSKOM KLUBU KKK ” HARIZ SULJIĆ

*PRVI DIO

Nedavno je KKK”Hariz Suljić” javno, putem medija, objavio da zbog financijskih problema do daljeg prestaje sa radom. Šokantno, žalosno, tužno…. Klub koji je formiran 1948. godine. Visestruki prvak bivše Jugoslavije, danas najbolji KK klub Republike BiH. Klub koji je rasadnik na stotine uzornih sportista, šampiona bivše Jugoslavije i Republike BiH. Nema para, ne može raditi. NORMALNO, reklo bi se u našem narodu.

*DRUGI DIO

Sadašnju vlast u Distriktu Brčko čine sljedeće stranke:

SDA,HDZ,STRANKA ZA BiH, SBB, SNSD,PDP, te NEZAVISNI POSLANICI: ADNAN DRAPIĆ, ALIJA DENJAGIĆ, ĆAZIM DAĆAJ.

Svi su oni iz budžeta dobili velika novčana sredstva za dodjelu grantova udruženjima, klubovima, mjesnim zajednicama….I svi su oni podijelili hiljade KM šakom i kapom po svom nekakvom nahodjenju i kriterijama. Na FB stranici DF možete naći kako su to oni uradili. Grantove su dobili mnogi, ali među njima dosta fiktivnih udruženje i klubova, dakle onih koji postoje samo na papiru.

NITI JEDNA OD POMENUTIH STRANAKA NIJE DALA NITI JEDNU KM NAJBOLJEM I NAJTROFENIJEM SPORTSKOM KLUBU KKK ” HARIZ SULJIĆ”. Bruka i sramota.
Ne čudi me to od HDZ, SNSD i PDP, JER gdje će oni dati grant Klubu koji nosi ime Hariz Suljić. Taman posla. Da nosi ime Jozo ili Marko, možda. Ali, frapantno je da SDA, Stranaka za BiH i SBB nisu našli za shodno da pomognu i održe Brčanski najtrofejniji klub. Ubiše se u prsa busanjem o bosanstvu i bošnjaštvu, patriotizmu..Jadno i bijedno.

*TREĆI DIO

Juče je počela zvanična kampanja za lokalne izbore. Pratim i čitam sve pomenute stranke drže mitinge po mjesnim zajednicama uz ne znam kakva obećanja za bolje sutra. Kome ponovo sole pamet. Mogu li uz sijaset promašaja i lažnih obećanja objasniti biračima, glasačima, sitnoj raji zašto je KKK “Hariz Suljić” prestao s radom. Nadam se da će bilo ko na tim skupovima pitati za sudbinu ovog Kluba. Hoće li iko iz rukovodstava ovih stranaka imati petlju i stid da obajsni zašto. I sad se u Melburnu pitam za koga i zašto glasati. Da li mi neko iz ovih stranaka može obećati da će sve uraditi da Brčko ostane grad kakav je bio do agresije u aprilu ‘92, ili će biti važnije udruženje štenara od KKK “Hariz Suljic” Brčko, FK Jedinsvo Brčko ili OK Jednistvo Brčko.

Srdačan pozzz iz Melburna

prof. Ramiz Muminović

Izvor: https://www.facebook.com/ramiz.muminovic.581

Izdvojeno