bdf.brcko@gmail.com

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Narod i Pravda zloupotrijebili spomen obilježje civilnih žrtava rata u političke svrhe

Rukovodstvo Udruženja sa porodicama nevino ubijenih civila ogorčeni su i sa gnušanjem primili informaciju da je politički subjekt ,, Narod i Pravda ,, juče zloupotrijebio spomen obilježje Civilnih žrtava rata izgrađen na gradskom mezarju na Ivicima za promociju svoje političke opcije.

Zar , može biti išta morbidnije , odvratnije i uvredljivije od zloupotrebe mjesta na kojem su smirene kosti nedužno ubijenih bošnjačkih civila.

Zar nije postojao drugi način i mjesto sa kojeg bi se poslale poruke o važnosti datuma i povoda koji je iskorišten u političke svrhe.

Promocija političke stranke pomenute na početku našeg saopštenja, energično osuđujemo kao što bi osudili sličan postupak bilo kojeg političkog subjekta.

Rukovodstvo udruženja i porodice nevino ubijenih civila su duboko povrijeđene činom skrnavljenja mjesta koje svjedoči o zločinu nad njihovim najmilim i pitaju se zar nekim ljudima ništa nije sveto u njihovim nastojanju da ostvare neki svoj cilj.

Zahtijevamo od političke stranke ,, Narod i Pravda ,, , da pod hitno ukloni sporni snimljeni spot i javno se izvine , a od izborne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da poduzmu aktivnosti da se u buduće niko ne može politički promovirati na civilnim žrtvama rata.

 

 

Ramiz Ahmetović, predsjednik

Izdvojeno