bdf.brcko@gmail.com

Privrednici iz Turske prepoznali poslovne mogućnosti u Brčko Distriktu BiH

Članovi rukovodstva Privredne komore Brčko distrikta BiH održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja privrednika grada Burse.

Ovom prilikom razgovarano je o značaju koji privredna saradnja između Turske i BiH ostvaruje, kao i o mogućem izvozu i uvozu poljoprivrednih proizvoda iz Bosne i Hercegovine u Tursku i iz Turske u BiH.

Takođe, govoreno je o uvozu poljoprivrednih mašina i dijelova za poljoprivredne mašine iz Turske, pri čemu je Brčko distrikt prepoznat kao značajna lokacija.
Privredna komora Brčko distrikta, koja vodi računa o interesima privrednika u Brčkom, pozdravila je inicijativu turskih privrednika pri čemu je dogovoreno da će se nakon zahtjeva za konkretnu saradnju, koji će dostaviti turski predstavnici, biti upriličen i novi sastanak na kome bi se razgovaralo o konkretnim mjerama koje Privredna komora može preduzeti kako bi se inicijativa realizovala.

Na sastanku je najavljena i mogućnost otvaranja zastupništva firme iz Burse koja se bavi proizvodnjom traktora i dijelova za traktore.

 

Izvor: nula49

Izdvojeno