bdf.brcko@gmail.com

Kako je Brčko postalo đeriz, ili ti kondominijum, ili ti prezervativijum

Brčko je bio grad i opština do rata (1992-1995) u kojeg je mogao doći svaki čovjek od bilo kuda i zasnovati lijep život. Rat u Brčkom (1992-1995) bio je stravičan, brutalan i krvav. Svjetski moćnici su svjesno ili nesvjesno odlučili da bivša opština Brčko, dobije status Distrikta.

Distrikt znači posebni okrug ili posebna oblast sa posebnom ulogom u jednoj državi ili i šire i sa posebnim beneficijama. Međutim, oni, u početku imenovani, a kasnije birani vlastodršci u Brčkom od Brčko Distrikta napravili su Brčko Đeriz. Đeriz znači mjesto gdje se skupljaju i talože sve prljavštine, otpadi i smradovi.

U prilog ovome ide i drugo ime za Brčko a to je da je Brčko Kondominijum. Ako je riječ i pojam kondominijum nastao od riječi kondom, što znači: Kurton ili Prezervativ onda bi se na osnovu toga Brčko moglo zvati: Brčko Kurtonimijum ili Brčko Prezervativijum.

Brčko je zaista bio predodređeno sa najvišeg mogućeg mjesta čije je sjedište udaljeno od Zemlje 50 000 godina ali pod uslovom da se praktikuju njegove odredbe i upute uz moje savjete i kontorolu. Za ovu tvrdnju postoje pisani tragovi i dokazi.

Međutim predstavnici vlasti u Brčko Distriktu sada već Brčko Đerizu, Brčko Kondominijumu, Brčko Kurtonimijumu ili Brčko Prezervativijumu, su se izopačili a mene su ismijavali, prijetili i vrijeđali samo zato što sam im pričao istinu i dijelio dobronamjerne savjete.

Zbog njih ja sam morao napustili moju kuću. moje mjesto, moj grad i moju državu i onda se naseliti u tuđini. Oko 20 godina mog egzila ja živim vrlo, vrlo skromno. Ali u ovom zlu dobro je to što sam čitavo vrijeme, dakle oko 20 godina, učio i studirao tako da sam uspio steći najveću svjetsku titulu i zvanje i uskoro počinjem sa promocijom moje titule i mog zvanja.

Ovom prilikom pozivam sve stanovnike Brčko Đeriza ili Brčko Kondominijuma ili Brčko Kurtonimijuma ili Brčko Prezervativijuma, koji imaju pravo glasa na sledećim izborima (15.11.2020) da obavezno ne glasaju za one koji su bili birani i koji su bili u vlasti u Brčkom u periodu od 2000 godine do 2020 godine jer su oni svojim neznanjem, lopovlukom ili nesposobnošću doprinijeli da Brčko Distrikt postane Brčko Đeriz ili Brčko Kurtonijum ili Brčko Prezervativijum. Oni su profućkali skoro 10 milijardi KM (a milijarda KM je 1000 miliona KM) i više od polovine te ogromne svote KM oni su pojeli u svojim platama za kojima mogu zavidjeti mnogi u evropskim bogatim zemljama.

Takođe vas pozivam da ne glasate za one kandidate koji imaju dvojna državljanstva, osim onih koji su se prijavili kao kandidati nacionalnih manjina. Nadam se da ćete me poslušati i učiniti ovo na što vas pozivam, jer ja sam ipak nosilac najveće titule i zvanja za razliku od mnogih koji su stekli diplome kupovinom ili po nekim skraćenom programu, zbog čega tonemo sve dublje i dublje.

Na ovaj moj poziv trebali bi se odazvati svi glasači u BIH.

Ako me poslušate i izaberete nove, sposobne i poštene kandidate učiniti će te da Brčko ponovo postane mjesto dobrog život za ljude, posebno mlade koji će eleminisati sadašnje loše prefikse za Brčko a to su: Đeriz, Kondominijum, Kurtonimijum i Prezervativijum.

Od 2000 godine do sada gradonačelnici Brčko Dstrika ili Brcko Đeriza birani su po statutu, odnosno džentlmenskome dogovoru. Ako postoji džentlmenski dogovor onda budući gradonačelnik Brčko Distrikta trebao bi biti iz reda nacionalnih manjina jer u Distriktu živi veliki broj pripadnika nacionalnih manjina.

Takođe, novi, pošteni i razumni izabrani poslani u Skupštini Brčkog moraju odmah i hitno smijeniti: rukovodstvo Policije, rukovodstvo tužilaštava, rukovodstvo Osnovnog suda i rukovodstvo Apelacionog suda u Brčkom jer za 20 godina samo su zatvorili i osudili sitne prekršioce zakona, a velike ribe i velike lopove nisu. Nadam se da ćete shvatiti i razumjeti zašto je B,B,B=B,B,B i šta to znači.

Sve razumne i poštene mnogo pozdravljam.

Š.T.

 

Izdvojeno