bdf.brcko@gmail.com

Pobjednici Vidovdanske trke Mlađen Samardžić i Matea Koštro

Pobjednici 24. Vidovdanske trke, održane danas u Brčkom, su Mlađen Samardžić iz BiH u muškoj i Matea Koštro iz Hrvatske u ženskoj konkurenciji.

Stazu dugu 10 kilometara Samardžić je pretrčao za 33 minuta i 39 sekundi, a Koštro za 35 minuta i 22 sekunde.

Samardžić je rekao novinarima da je ostvario dječački san i da je zadovoljan vremenom za koje je istrčao stazu, jer se uspio da se kvalifikuje za Balkansko prvenstvo koje se održava sljedeće nedjelje u Turskoj gdje će, kaže, “napadati” medalju na 1.000 i 1.500 metara.
Istrčanim vremenom zadovoljna je i Koštro koja je rekla da je u Brčko stigla da odradi trening trku, jer je u pripremama za maraton u Valensiji gdje će pokušati ostvariti normu za Olimpijske igre.

Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Srđan Samardžić iz BiH i Kristijan Stošić iz Srbije, koji su do cilja stigli za 34,47 minuta, odnosno 34,53 minuta.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je predstavnica BiH Lucija Kimani koja je do cilja dotrčala za 39 minuta i 10 sekundi, dok je trećeplasirana Slađana Stamenković iz Srbije kroz cilj protrčala dva minuta kasnije.

Direktor Vidovdanske trke Borislav Đurđević rekao je da je danas održana samo glavna trka na 10 kilometara i da je to prvi dio, te da će se drugi dio ove sportske manifestacije, odnosno trke djece, održati krajem mjeseca.

Đurđević je napomenuo da je za glavnu trku podijeljeno 130 startnih paketa, te da su učestvovali takmičari iz BiH i regiona.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je ovogodišnja Vidovdanska trka održana u specifičnim okolnostima zbog virusa korona, te da su se organizatori potrudili da ispoštuju sve mjere zaštite koje je preporučio Štab za zaštitu i spasavanje distrikta.

(srna)

Izdvojeno