bdf.brcko@gmail.com

Mirsad Đapo i SPD optužuju Brčanski forum da tendenciozno i uz grubo izvrtanje činjenica piše o aktivnostima Pokreta SPD i o njegovim istaknutim članovima

U svome Saopštenju objavljenom na portalu Otisak.ba, a koje nije dostavljeno Brčanskom forumu, SPD, između ostalog, ističe:

“PODRŠKA NEZAVISNOM I SLOBODNOM NOVINARSTVU
I na kraju ovog saopštenja još jednom ističemo korektan pristup brčanskih medija i novinara u praćenju aktivnosti pokreta SPD te i ovom prilikom ističemo brčanske portale Otisak.ba, Ebrcko.net i infobrcko.com koji kao najpraćeniji na prostoru Distrikta su redovno i korektno prenosili naša saopštenja i reakciju građana što nam je u mnogome pomoglo da postanemo prepoznatljivi politički subjekt u Brčko Distriktu BiH. Takođe osuđujemo svaki vid napada na novinare bez obzira da li je to fizčki ili verbalni, te pozivamo da se osudi svaki vid nasilja i poziva na nasilje. Podsjećamo da smo prvi osudili napad na novinara Otiska koji se nedavno dogodio.
PROTIV TENDECIOZNIH PISANJA I NAPADA KORISTITI ĆEMO SE SVIM DEMOKRATSKIM PROCEDURAMA I PRED PRAVOSUDNIM INSTITUCIJAMA
Kada je riječ o Brčanskom forumu ne želimo se uključivati u dodatnu raspravu jer je dosadašnje uredništvo tog foruma i dosada u više navrata tendeciozno i uz grubo izvrtanje činjenica pisalo o aktivnostima Pokreta SPD i o njegovim istaknutim članovima, što mi nismo demantovali posebnim rekacijama očekujući da samo prestanu sa takvim pisanjima. Sad vidimo i to da ti urednici već prijete da će se pozabaviti čelnim nosiocima kativnosti u zajedničkoj listi i nastupu Naroda i Pravde Brčko i Pokreta SPD Brčko koji su očigledno jedina istinska alternativa vladajućim i trn u oku njihovim nalogodavcima koji su ih do sada častili enormnim grantovima. Poručujemo im da ćemo se baviti programima i inicijativama usmjerenim za stvaranje boljih uslova za život građana Brčko Distrikta BiH i vraćanju njihovog dostajanstva. Međutim, najavljene njihove napade  riješavat ćemo u redovnim demokratskim procedurama i pred pravosudnim institucijama. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na provokacije jer je već očito počela PRLJAVA kampanja pojedinih političkih subjekata koji u strahu za izgubljenim foteljama koje su im pružale sigurno utočište i raskošan život ne sudržavaju se od bilo kakvih instrumenata kako bi iste sačuvali od prijetnji pa do raznih podvala putem medija i društvenih mreža.”

Izvod iz Saopštenja Pokret SPD Brčko
Izvor: Otisak.ba

Izdvojeno