bdf.brcko@gmail.com

U Tehničkoj školi obilježen Međunarodni dan demokratije predavanjima poslanika Abdulaha Iljazovića i Slavka Tešića, načelnika Pelagićeva

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana demokratije danas je u JU Tehnička škola Brčko održano predavanje na kojem su učenicima kroz svoja iskustva o demokratiji i politici govorili načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić i poslanik u Skupštini Brčko distrikta Abdulah Iljazović.

Direktor Tehničke škole Dejan Nikolić rekao je da ova škola već dugi niz godina tradicionalno obilježava ovaj dan kada neko od lokalnih političara prenosi učenicima svoja iskustva kada je u pitanju bavljenje politikom.

„Čas demokratije prethodnih godina održali su i bivši gradonačelnici Brčkog, a ove godine smo se odlučili da pozovemo našeg bivšeg učenika koji je i aktivni političar i načelnik opštine Pelagićevo kao i najmlađeg poslanika u Skupštini Distrikta kako bi učenici od njih naučili nešto o politici i poslu kojim se bave“, kaže Nikolić.

Predavač na posebnom času o demokratiji Slavko Tešić kaže da mu je bila čast da kao bivši učenik budućim studentima prenese svoja iskustva o poslu koji trenutno obavlja.

„Na ovom času vidio sam da ima mladih koji su zainteresovani i koji žele da se uključe u omladinske politike i stojim im na raspolaganju za bilo koji savjet“, kaže Tešić.

Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Abdulah Iljazović smatra da je ovo dobra ideja koju treba praktikovati svake godine kako bi učenici mogli lakše shvatiti koju moć mogu imati samo ako se udruže.

„Prenio sam im svoja iskustva i povezao sam današnje predavanje sa demokratijom kada smo se u osnovnoj školi izborili za užinu i na praktičan način objasnio sam im posao kojim se i danas bavim“, ističe Iljazović.

Učenik Tehničke škole Edin Mehaković kaže da je zainteresovan za ovaj čas jer je iz prve ruke čuo o problemima koje ima Distrikt i opština Pelagićevo i načine na koji se oni rješavaju.

Zaključak današnjeg časa demokratije je da su se kroz iskustva lokalnih političara učenici na licu mjesta upoznali sa lokalnim političarima i njihovim idejama, te poslu koji obavljaju.

 

 

(radiobrcko.ba)

Izdvojeno