bdf.brcko@gmail.com

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja prodaju oduzetih vozila

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja prodaju oduzetih vozila koja su u pravosnažno okončanim sudskim postupcima trajno oduzeta počiniocima prekršaja.

Tako je u oktobru 2024. godine putem javnog oglasa kao automobilski otpadsekundarna sirovina radi reciklaže, prodato ukupno 24 motorna vozila od čega su tri motocikla na ime čega je kupac uplatio ukupno 13.712 konvertibilnih maraka na jedinstveni račun Brčko distrikta BiH.

Ovo je četvrta po redu prodaja trajno oduzetih vozila, prethodno je u 2024. godini na isti način prodato deset motornih vozila, u 2023. godini 20 motornih vozila, dok je u 2022. godini prodato 31-o motorno vozilo, a ukupan iznos uplaćenog novca na ime svih izvršenih prodaja u budžet Distrikta je oko 46 hiljada konvertibilnih maraka.

Na ovaj način Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zaokružuje postupanje u predmetima u kojima je izvršeno privremeno oduzimanje motornih vozila od višestrukih povratnika u izvršenju saobraćajnih prekršaja.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, te upozorava višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Izdvojeno