bdf.brcko@gmail.com

Brčanske političke stranke su privatne firme radi ostvarivanja lične dobiti

Podkast je vrsta komunikacije sa gledateljima i slušateljima podkasta na način da slušate ideje i razgovor voditelja te promišljate o svemu izrečenom.

A šta se to može čuti i vidjeti u podkastu ovih dana ???

Kako kaže narodna ….što zna Bog, nek zna i narod.

Stranka je najozbiljnija firma u gradu….reče mrtav ozbiljan….jezik hoće pravo…..

A šta je to firma ???   Firma je grupa pojedinaca koju povezuje zajedničko bavljenje određenom djelatnošću radi ostvarivanja lične dobiti…u ovom slučaju radi se o političkoj stranci.

U našoj stranci postoji lanac ishrane….opet reče mrtav ozbiljan… A šta je lanac ishrane???  Pa to vam je ono velike ribe jedu male, a smisao postojanja malih riba je da budu izvor prehrane za velike ribe.

Ne postoji tema u kojoj ne veličaš i ne idealizuješ njegovo veličanstvo predsjednika stranke…inače svog dobrog prijatelja. Šlihtanje vam je srednje ime.

Cilj vam je da postanete politički lord….sa bruto platom oko 5 milja maraka…uz to ništa previše ne obećavate, jer ne volite da lažete….to rade anam oni.

Za potrebe rekreacije na vodi oformili ste klub…..grantujete ga redovno iz budžeta, članovi su alfa mužijaci, sama vrhuška stranke….kultni Ficibajer će da bude uređen,  a to što do sad nije krivi su anam oni.

Naš grad posjećuje vrlo malo turista…..ne bih da se hvalimo ali na inicijativu našeg predsjednika dobili smo Turističku organizaciju, upravni i nadzorni odbor….stranačkih uhljeba je sve više i vidite da mi imamo ideje kako ih okačiti na budžetsku sisu…..nismo mi ko anam oni.

Zapošljavanje….ne bih o tome…nije ovo ispovjedaonica na temu „Kako sam bio najuspješniji kandidat na javnom konkursu“……to oko namještanja radnih mjesta rade anam oni.

Politika je uništila sistem vrijednosti u gradu….ali ne naša….to rade isključivo anam oni.

Naša stranka je stranka stručnjaka…obrazovanje i iskustvo nam je moto….nema šanse da je neko u 50-tim godinama života dobio napad inteligencije i ekspresno diplomirao na privatnom fakultetu…to rade anam oni.

Kopiranje Sremske Mitrovice, getoizacija naselja Prutače, formiranje komunalne policije…..pršte ideje ko kokice…možda više ko vodeni baloni koji će da prsnu 2….7….ma ne 6 oktobra…znamo mi kad su izbori….to ne znaju anam oni.

…….nema nas godinu dana u vlasti i ništa nemate…bazeni…vodeni park…obala Save……komunalna infrastruktura……Prutače……psi lutalice…nije to rezultat decenije naše vlasti, to su anam oni.

Dajte nam opet vlast ili odoste u propast….

“Nepošteni građanin”

Izdvojeno