bdf.brcko@gmail.com

Kakvu poruku nam šalje novi brčanski mural: sportista sa dresom Srbije koji vojnički pozdravlja

Kako prenosi InfoBrčko, na osnovu informacija koje su objavljena ne profilu Nermina Džindića, u Brčkom se ubrzano radi, i to neradnim danima, na izradi novog murala na kojem se vidi lik u sportskoj opremi kojem je na dresu napisao  “Srbija” i koji vojnički pozdravlja. Možda je još uvijek rano pretpostavljati kakvu nam poruku šalje pred lokalne izbore u Brčko Distriktu BiH. Mada je sadržaj, blago rečeno, provokativan. No sačekajmo ipak da ga malo bolje pogledamo.

Autori pomenutih informacija  smatraju da se mural vjerojatno nezakonito radi, jer se odslikava nedjeljom kada u Bračkom inspekcija ne radi. Jedno od pitanja koje postavljaju je da li postoji odobrenje za postavljanje ovog murala i da li su suvlasnici zgrade dali svoj pristanak u skladu sa zakonom?  Autor smatra da bi nadležne službe trebale da  rade i nedjeljom, i da će to vjerovatno provjeriti.
  Oko ostalih detalja, samog sadržaja murala i njegovog zakonitog postavljanja, očekujemo od gradonačelnika da se već sutra oglasi po tim pitanjima.

Izdvojeno